Mint a legtöbb táplálkozási szempont esetében, a probiotikumok fogyasztásánál is a rendszerességen van a hangsúly, ehhez Tóth Tímea, a Nestlé dietetikusa ad tanácsokat:
- A reggeli, a kisétkezések (tízórai, uzsonna) alkalmával színesítsük ételünket natúr vagy gyümölcsös joghurtokkal!
- Ha ebéd vagy vacsora esetén bármilyen főzeléket, salátát, rakott-töltött ételt készítünk vagy választunk, fogyasszuk ezeket joghurttal, kefirrel. A joghurtos zöldfűszeres vagy akár magyaros dresszingek, öntetek, mártások, ’dip’-ek nem csak trendiek, hanem könnyűek is.
- Édesszájúak készíthetnek házi túrókrémet vagy joghurttortát, melyek a nyári forróságban lehűtve még izgalmasabbak. Ha mindezt növényi eredetű rostokkal kombináljuk, a probiotikumok táplálékait, a prebiotikumokat is biztosítjuk.
- Gazdagítsuk a joghurtot, túrókrémet különféle idénygyümölcsökkel, hántolatlan gabonával.
- A
saláták, főzelékek, rakott-töltött zöldséges ételek eleve tartalmaznak
növényi rostot, de ezeket is megszórhatjuk zab, vagy búzakorpával,
könnyű nyári vacsoraként teljes kiőrlésű kétszersültet is mártogathatunk
fűszeres joghurtos ’dip’-be. Így biztos, hogy az egészséges étel
kedvenc ropogtatnivaló és csemege is lesz egyben.
Azért,mert egészséges egy étel nem biztos,hogy drágább is!
Fogyasszon legalább napi 1X1,5dl-er Spoonz Bio joghurtot és pár nap múlva már érezheti is a jótékony hatásait!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése