2014. június 24., kedd

Minden tudományos maszlag nélkül konyhanyelven

Számos hasznos informácó mellett,hogy miért és mire is jó a joghurt szeretnék egy olyan bejegyzést közzétenni ami hétköznapi nyelven írodott és mindenki számára érthető.

Vegyük csak az alapokat azzal ugye mindenki tisztában van ( tv reklámok,rádió és egyéb média ),hogy az emberi szervezet számára akár gyomor,gyomorsav,emésztési problémák,allergiás tünetek, immunrendszer, vese,máj,bélflóra,vastagbél és még sorolhatnám,hogy miért is van szüksége joghurtra azon belül is a probiotikus joghurtokra.Erről eddig is és ezután is befogunk számolni,tájékoztatást fogunk adni.

Kinek és kiknek és hogyan?

Mivel nem vagyunk élelmiszeripari technikusok, nem végeztünk el egészségügyi diplomát csak a minket körülvevő ezen a területen jártas emberek,orvosok véleményére hagyatkozhatunk így mindenkinek ajánlom vegye fel a Kapcsolatot saját házi orvosával,gyógyszerészével és kérdezze meg a közelében található kórház ezzel a területével foglalkozó szakorvosát,hogy bővebb információt kaphasson,ha eddig nem kapta volna meg.

Eddigi összefoglalás:

Rendelkezünk bizonyos információkkal,hogy mi is az a probiotikus joghurt,van némi rálátásunk,hogy mire is nyújt ez nekünk megoldást,kis utánajárással megkérdeztünk hozzáértő szakembereket így az ő véleményükkel,ajánlásukkal nyugodt szívvel állíthatjuk,hogy ennek a fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Ezen információk fényében nézzük csak meg,hogy mit is tartalmaznak a bolti joghurtok,bio joghurtok,de ezt a pontot megtehetjük szakorvosunk elött is és így legalább ezen anyagok hatását is megtudjuk kérdezni tőle,hogy mit is fejt ki a szervezetünkre.

Legelső példánként nézzük csak az agyon reklámozott Danone termék családot!

A minap az egyik kis közértben sétálgatva megakadt a szemem egy érdekes valamin. Azért írom, hogy valami, mert végülis nem joghurt és nem is puding. Pedig a leírása alapján joghurtkultúrát tartalmaz, az állaga viszont puding-szerű.
Amiről pedig szó van, az nem más, mint a Danone egyik agyréme. A készítmény a Nap mint nap nevet kapta. Ez már amolyan sunyi marketing, próbálják az emberbe sulykolni, hogy igenis költs napi 50-80 forintot valamire, ami semmire a világon nem jó és még csak nem is finom.

Először direkt nem is olvastam el, hogy miből van, levettem a polcról (ahol egyébként szem magasságban volt) és hazasiettem vele. Felbontva mint már említettem valami pudinghoz hasonló konzisztenciájú massza tárul elénk. Szép halvány rózsaszín derengés, a pohár elején egy nagy eper mosolyog, minden tiszta idilli. Persze a figyelmes embernek már azon megakad a szeme, hogy ez nem epres készítmény, hanem eper ízű! Ergo gyümölcs az annyi van benne, mint a gázolajban.
Az egész csoda 110 grammos, magyarul egy hétköznapi evőkanálnyi gyönyörre apellálhatunk. Az íze pedig 100%-ig műanyag eperíz. Ami pedig az összetevőket illeti...


50% tej. Tehát mindössze 55g tejet tartalmaz. Ezen kívül van még benne cukor, zselatin, módosított kukoricakeményítő (!) no meg persze eperaroma. No és persze vitaminok, mert az egészség a legfontosabb!
 .... és sorolhatnám még a kivetni valókat maga után ... 

Tehát akkor a feladatunk:
- Mik azok a probiotikus joghurtok?
- Megnézni a bolti joghurtok mit tartalmaznak
- Kikérni szakorvos,táplálkozási tanácsadó,dietetikus véleményét,hogy mire jó a probiotikus joghurt és milyen hatásai vannak a bolti gluténes,tartósítószeres,mesterséges keményítőt és színezéket tartalmazó joghurtoknak amelyek némelyike mogyoró származékot is tartalmaz,telis tele alergén anyagokkal.

Kérdezem én?

Mindezek tudatában valóban családunknak,gyermekeinknek ezt szeretnénk lerakni az asztalra?
De hát mennyire szereti az a gyerek .. mennyire gyümölcsös és finom az a joghurt ... erre nagyon egyszerű a válaszom.
Szereti a gyermek persze mert 15gramm szénhidrátból 14gramm cukor van,magyarul egy nagy dózis cukorral bombázzuk gyerekünket.
Jaj hát mert gyümölcsös ... jobban megnézzük a bolti joghurtokat 99%-ban eper,málna vagy bármilyen gyümölcs aromát tartalmaz,magyarul nem gyümölcsöt ... csak gyümölcs izesítésű és hogy a kellő gyümölcsre megfelelő színt kapjuk még telepakoljuk mesterséges színezékekkel,maradunk a tartósítószereknél,keményítőnél és még sorolhatnám milyen oda nem illő anyagokkal.

Ha jót akarunk tenni egészségünknek,családunknak,magunknak használjunk natur joghurtot lehetőleg probiotikus joghurtot és ízesítsük idény gyümölcsökkel,müzlivel,házi lekvárral,mézzel ... bármivel ami kéznél van,természetes és tudjuk a származási helyét .. ezt azért emelem ki,mert nem biztos a Tesco-s málna ami ebbe beleillik :)

Következésképpen lehet pár szót ejteni az árakról hiszen az is nagyon fontos a családi bűdzséhez képest,ne rugaszkodjunk nagyon el!

Boltban található joghurtnak nevezett valamik kilója körülbelül 600-900ft/liter ... amire már rá van írva hogy bio vagy probiotikus 1200 - 2500ft/ liter ,de szintén ha ezeket vásároljuk akár 2500ft/liter áron a tartósítószereket,keményítőket és más mesterséges anyagokat még mindig nem kerültük el.

Gondolkodjunk kicsit logikusan,józan paraszti ésszel ... egy tejből készült valami,hogy állhat el akár fél évig?

 ... és most jön amire szeretném felhívni a figyelmedet .. ha készen állsz rá .. ha nem remélem legalább az alábbi cikkem elinditott benned valami kis folyamatot,hogy jobban utána járj mit is veszel - mit is eszel

Spoonz Natur bio joghurt

A legjobb probiotkus baktériumok egyvelege egy több évtizede müködő,több milliárdos euroval,legtisztább mínőségben gyártó vállalattól ( régi cikkeim között megtalálható CHR-Hansen )
Nincs benne semmi mesterséges anyag.
Nincs benne tartósítószer.
Otthon kényelmesen előállítható igy tudjuk,hogy mi és mikor is került abba a bio joghurtba.
Ára a bolti hasonló katyvaszokéhoz képest ( 1200-2500ft/liter ) 1200Ft-liter árra tehető,tehát a piaci legjobb áron kapható és még a kereseti lehetőségről nem is beszéltünk ami ugye nem kötelező,de miért is ne mondanád el másnak ami neked bevált - ami neked izlik?
De még ha nem is mondod el ismeröseid látni fogják rajtad,hogy sokkal jobban érzed magad.
Akarva - akaratlanul beindul a pénztermelő folyamat úgy hogy te csak jót teszel magaddal,családoddal és ismeröseiddel.

Remélem sikerült kicsit körüljárnom neked ezt a témát és remélem te is elvégzed a kijelölt feladatokat!
Bővebb információért fordulj hozzánk bizalommal!

Köszönöm,hogy elolvastad bejegyzésem!
Tetszésed,véleményed fontos a számunkra,így kérlek oszd meg velünk,hogy minél több embernek tudjunk segíteni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése