2014. június 15., vasárnap

Hogyan készül a SPOONZ joghurt – Használati utasítás


Két alapvetően fontos dolgot kell betartanunk. Teljes tejből, házi tejből, vagy a lehető legmagasabb zsírtartalmú, de minimum 3,5 százalékos, és ne magasan hő kezelt tejből készítsük. Ha nem tudunk teljes, házi tejhez jutni, akkor a boltban vásároltak közül a legegyszerűbb, pár napig eltartható tejek a legalkalmasabbak.
A joghurt nemcsak magában finom, de készíthetünk belőle üdítőitalt, salátaöntetet, hűsítő leveseket, szószos ételeket, desszerteket.
Mielőtt hozzákezd a joghurtkészítéshez, kérjük, vegye ki az inkubátorházból és rendkívül alaposan tisztítsa meg az üveget és annak fedelét. Győződjön meg róla, hogy az üvegben nem maradt semmilyen vegyszer, vagy lerakódás. Az üvegben, vagy a fedélen maradt szennyeződések miatt az erjesztő baktériumok elpusztulhatnak, így a joghurt minősége nem lesz megfelelő!
1 liter hő kezelt tejet melegítsen fel 41-43 °C-ra, majd állandó keverés mellett (praktikusan kézi habverővel) fokozatosan öntse a tejhez a joghurtport. Egy adag joghurt elkészítéséhez egy teljes tasak joghurtpor (15 g) szükséges. Győződjön meg róla, hogy a por csomómentesen feloldódott-e a tejben, majd öntse át a joghurtkészítő üvegbe.
Ellenőrizze a tej hőmérsékletét, semmiképpen ne legyen kevesebb, mint 40 °C. Zárja le az üveg fedelét, majd helyezze be az inkubátorházba és fedje le azt a tetejével. A lezárt inkubátorházat helyezze szoba-hőmérsékletű  rázkódásmentes helyre. Tartsa távol közvetlen hőforrástól!
Körülbelül 8 óra elteltével a joghurt elkészült. Vegye ki az üveget az inkubátorházból és tegye be a hűtőszekrénybe. Amint a joghurt lehűlt, azonnal fogyasztható. A kész joghurtot tárolja hűtőszekrényben! 

Tisztítás:

Inkubátorház: Puha, nedves ronggyal, vagy szivaccsal tisztítsa. Mosogatógépben nem tisztítható!
Üveg és tető: Tisztítása mosogatógépben is történhet, használat előtt tiszta vízzel is öblítse át.

Biztonsági figyelmeztetések:

Gyermekektől távol tartandó. Óvakodjon a készülék leejtésétől, tartsa biztonságos, stabil felületen. Az inkubátorház hő hatására megolvadhat, tartsa távol nyílt lángtól, fűtőtesttől, erős hőforrástól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése