2014. június 21., szombat

Egészséges joghurt - Tudtad-e?




Minden ( nem kimondottan bolti ) joghurt kitűnő protein-, kalcium- és B2-vitamin-forrás. Ezeken kívül sok vitamint és többfajta ásványi sót is rejt, ugyanakkor viszonylag kevés kalóriát tartalmaz. Azok a savanyú tejtermékek, melyekben élő joghurtkultúra is van ( pre - probiotikumok ), további előnyökkel szolgálják egészségünket. Így a legújabb kutatások szerint a joghurtfogyasztás csökkenti egyes betegségek (például a vastagbéldaganat) kialakulásának kockázatát, megszabadítja a szervezetet a mérgező anyagoktól, és egyensúlyban tartja a bélflórát. Ezen kívül erősíti az immunrendszerünket, és csökkenti a vér koleszterinszintjét. 

Tudtad?

A felnőtt lakosság körülbelül 75 százaléka nehezen emészti meg a tejcukrot, ezért nem fogyaszthat tejet. Joghurtot azonban igen. Az élő kultúra enzimei ugyanis mintegy „előemésztik” a laktózt a szervezet számára. Így a rendszeres joghurtfogyasztás csökkenti a laktóz-intolerancia mértékét. További előnye, hogy felgyorsítja a zsíranyagcserét, és megszabadítja a testet a zsírpárnáktól – ezért fogyókúrákban rendszeresen szerepel.

 Az alábbi kis cikket olvasva próbálok rájönni,hogy ha napi 2dl joghurttal ennyi minden helyreállítható - megelőzhető és megőrizhető akkor miért is nem fogyasztja az emberek többsége?

Bárhogy is számolok - töröm a kis fejem nem tudok rájönni ... Segítesz nekem ebben? :)

Miért kell megvárni míg kialakul és fáj?
Miért kell méregdrága gyógyszerekre és antibiotikumokra költeni?

Ennél a kérdésnél pedig szeretném kiemelni azt,hogy az esetleges antibiotikum kúrával a jótékony baktériumainkat,mint a pre és probiotikumok egyenesen elpusztítjuk szervezetünkből,amivel még semmi probléma nem lenne hiszen ezek a jótékony baktériumok folyamatosan távoznak a szervezetünkből,de viszont a pótlásuk elengedhetetlen a bélflóránk megfelelő működéséhez.
Gondoljunk csak bele mennyi,de mennyi mindenre megoldást nyújthat az a fránya napi 2dl joghurt! :)

Ha nem hiszel nekem .. olvasgass az interneten ... járj utána,de semmiképpen sem hunyj szemet,hiszen itt a saját és családod egészségéről van szó!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése