2014. június 14., szombat

Kétféle ember létezik

„Annyira vagyunk egészségesek, mint amennyire az emésztőrendszerünk az.”

 

Kétféle ember létezik

 

- Akinek már van emésztési problémája (és vele együtt más is).
- Akinek ezután lesz emésztési problémája, ha meg nem előzi.


A belek szabályos működése az egészségünk záloga. Sok ember nem figyel az emésztőrendszer zavaraira. Megzavart bélrendszer - megzavart egészség! Már Hippokratész szerint is a „gonosz” a belekben lakozik. Immunrendszerünket nemcsak nyirokszervek és nyirokcsomók alkotják, hanem fontos részét képezi az, az 1-2 kilogrammnyi hasznos baktériumtömeg is, amely a bélrendszerben, döntően a vastagbél területén helyezkedik el. A saját sejtjeink számának tízszeresét (!) kitevő baktériumok táplálása és életfeltételeinek biztosítása legalább olyan fontos, mint a saját sejtjeinké.

A vékonybelekben élő baktériumoknak létfontosságú feladatuk van:
lebontják a cellulózt, nélkülözhetetlen vitaminokat termelnek, és folyamatos edzésben tartják az immunrendszerünket, ezért olyan fontos, hogy folyamatosan fogyasszunk pl. jó minőségű joghurtot, mellyel pótolhatjuk a létfontosságú bélbaktériumokat a bélrendszerbe! A bélflóra képezi annak a védőpajzsnak az alapját, melynek segítségével a szervezet képes felvenni a harcot a minket megtámadó külső kórokozókkal szemben. 


„Az ember gyomor-bélrendszerében több mikroorganizmus él, mint ahány ember él vagy valaha is élt a Földön. Az életmódunk miatt a szervezetünkből kipusztult baktériumokat kívülről kell pótolnunk.”

Ennek tudatában mindenkinek ajánlott legalább napi 1,5dl joghurt fogyasztása.Természetesen az sem mindegy,hogy ezt milyen joghurtból visszük be a szervezetünkbe,mivel a bolti magas hőkezelt joghurtokból az értékes probiotikumok a hő miatt csekély számban vagy egyáltalán nem is tartalmaznak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése