2014. június 21., szombat

Eliézer reggelije

A kép illusztráció

Hozzávalók személyenként:
•  1 csapott evőkanál hántolt tökmag
•  1 csapott evőkanál szezámmag
•  2 tojás
•  ízlés szerint némi Spoonz Natur Bio joghurt
•  1 gerezd fokhagyma
•  2 kis paradicsom
•  fehérbors
•  só
•  ízlés szerint kis zöldfűszerkeverék
•  pici libazsír

Elkészítés:
 A teflonedényt a kis libazsírral (bizony!) kikenceficélem, és beleszórom a magokat, lassú tűzön dinsztelgetem, vigyázok, meg ne égjen. A tökmag pattogni fog, ezért letakarom a serpenyőt. Végül a paradicsomszeleteket karikázom bele, a zúzott fokhagymával is elvegyítem, és pici kavargatás után félrehúzom a serpenyőt, hogy ropogós maradjon a paradicsom, ne szottyadjon. A tojásokat a rántottához hasonlóan a  joghurttal, sóval (ételízesítővel stb.) fölverem, fehérborsot és zöldfűszert szórok bele, a serpenyőt visszahúzom a tűzre, beleöntöm a masszát, és lepénnyé változtatom. Tálra csúsztatom, ropogós kenyérrel/HAMLET-tel/pászkával tálalom.

Különleges és finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése